Friese buffetten

Het "Aldfrysk pot- iten"

Het "pot- iten" is een heel bijzonder buffet, het wordt voornamelijk geserveerd in hangende ketels op het buffet.

  • "Fryske sneinspetiele", Een Fries zondagsmaal, verrassende schotel van rund- en lamsvlees geserveerd in een fijne saus van tomaten en verse muntblaadjes. Geserveerd met "Raspte Ierappels" en "Grienten"
  • "Rikke ripkes", Deze ribbetjes zijn licht gerookt en zeer vlezig (u hoeft dus niet te kluiven). Ze worden gestoofd met ui en geserveerd met aardappelpuree.
  • "Siepelsjefleis", Varkensfilet met gebakken uitjes en champignons geserveerd met "opbakte Ierappels"
  • "Tsjettelkost fan hunne en fleis", Een heerlijke "ketelkost" van kip, varkensfilet, groenten en aardappelen
  • "Fryske wyldauodskûtel", Een ovenschotel van aardappelen, uien en gehakt gegratineerd met kaas
  • "iisberchslaad met resinen en nuten"

De kosten bedragen € 22,50 p.p. (vanaf 20 personen)

Wilt u dit buffet voor een gezelschap van minder dan 20 personen bestellen, (echter minimaal 15 personen) komt er een meerprijs van € 2,30 p.p. bij, dit omdat het "pot- iten" altijd in buffetvorm moet worden geserveerd).

"Rikke ripkes en opbakte ripkes" (iets minder uitgebreid)

Op oud Friese wijze bereide borstribbetjes. Deze ribbetjes zijn licht gerookt en zeer vlezig (U hoeft dus niet te kluiven). Ze worden gestoofd met ui en geserveerd met gebakken aardappels.

  • "opbakte ripkes", gebakken ribbetjes
  • Boerenfrietjes en gebakken aardappels
  • "iisberchslaad met resinen en nuten"

De kosten bedragen € 17,50 p.p.(vanaf 10 personen)